Meer kinderen
aan meer groente!

Schoolsoepie is begonnen met twee ondernemende moeders die geloven dat meer groente voor meer kinderen niet alleen beter is, maar het leven ook een stuk leuker maakt!

1% van de kinderen in Nederland eet voldoende groente! Een krantenkop die een jaar geleden een leuke discussie opleverde tussen ons tijdens een speeldate met de kinderen. Hoorden onze kinderen eigenlijk bij die 1%, die dagelijks 150 groente binnenkrijgt ? Onze eerste reactie was uiteraard ‘ja’. Enigszins twijfelend besloten we toch maar eens 150 gram groente af te wegen. Wat blijkt? 150 gram sperziebonen vult een volledig plastic kinderbord van het bekende Zweedse merk. Poeh, dat haalden we toch zeker niet dagelijks. En eigenlijk ook vrij logisch. De Nederlandse kinderen eten vooral groente tijdens de avondmaaltijd met af en toe een uitschieter naar wat rauwkost in de middag of in de broodtrommel. Zo ook die van ons…

Na het zoveelste feestje waar kinderen en ouders liters soep wegslurpten, zelfs door de kinderen die thuis ‘geen soep lusten’, geloofden wij in een soepverovering van de kinderwereld. Soep biedt een leuke variatie voor de lunch, maar kan ook prima als tussendoortje of als kleine maaltijd voor het sporten! En als hij dan ook nog drinkbaar is, dus gepureerd en zonder stukjes, vol groente en zonder rommel dan hebben we helemaal het ideaal bereikt!

Meer kinderen aan meer groente, dat is onze gezamenlijke missie. Lekker, gevarieerd en gezond eten, zonder de hele dag in de keuken te staan, is onze gezamenlijke passie. Groente + Lekker + Gemak + Gezond = Schoolsoepie. Makkie!

Als Schoolsoepie meer kinderen in Nederland aan meer groente kan krijgen, dat zou toch fantastisch zijn!

Hartelijke groeten,

Daphne & Tamara

Jouw kids meer groente? Makkie!

0