FAQ

Schoolsoepie afnemen

Ben je bij Schoolsoepie verplicht tot een abonnement?

Schoolsoepie werkt met een flexibel abonnement. Je kunt je abonnement namelijk altijd pauzeren, tot 5 werkdagen voor de volgende incasso (26ste van de maand).

Hoe verloopt de betaling?

De eerste betaling verloopt via I-deal. Vervolgens wordt er maandelijks geïncasseerd op de 26ste van de maand.  Je kunt je abonnement altijd pauzeren, tot 5 werkdagen voor de volgende incasso.

Kan ik Schoolsoepie pauzeren?

Ja, dit doe je door een e-mail te sturen naar info@schoolsoepie.nl, uiterlijk 5 werkdagen voor de volgende incasso (26ste van de maand). Per de volgende kalendermaand ontvang je geen Schoolsoepie. Vermeld hierin duidelijk je naam, eventuele school (in geval van schoollevering), of thuisadres (in geval van thuislevering) en rekeningnummer.

Kan ik mijn lidmaatschap weer activeren?

Ja, dat kan door middel van het sturen van een e-mail naar info@schoolsoepie.nl. Vermeld hierin duidelijk je naam, eventuele school (in geval van schoollevering), of thuisadres (in geval van thuislevering) en rekeningnummer. En vanaf de eerstvolgende maand ontvang je thuis, of je kid(s) op school uiteraard, weer Schoolsoepie!

Kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Dit kan, al vinden wij dat wel jammer uiteraard. Door een e-mail te sturen aan info@schoolsoepie.nl, uiterlijk 5 werkdagen voor de volgende incasso (26ste van de maand). Je ontvangt per de eerstvolgende kalendermaand geen Schoolsoepie meer. Aangezien we wel nieuwsgierig zijn bij Schoolsoepie en continue willen werken aan ons product en service waarderen we het bijzonder als je in de e-mail vermeldt wat je reden is om het lidmaatschap te beëindigen. Alvast ontzettend bedankt voor deze feedback!

Waarom moet ik een wachtwoord aanmaken?

Met het wachtwoord kun je inloggen op je persoonlijke pagina van Schoolsoepie. Op deze pagina kun je je recente bestellingen bekijken, je verzend- en factuuradressen beheren en je wachtwoord en account details bewerken.

Schoolsoepie voor thuis

Kan ik de soepies in mijn mixdoos zelf samenstellen?

Schoolsoepie wil heel graag meer kinderen aan meer groente krijgen en variatie in groenten is een belangrijke pijler. We bieden daarom bewust dezelfde soepen in de mixdozen voor thuis aan als in de levering aan scholen. Een gevarieerd assortiment helpt de smaakontwikkeling van kids!

Hoe blijven de soepies gekoeld tijdens bezorging?

Onze mixdoosjes worden gekoeld bezorgd door onze transportpartner. Zo krijg je alle soepies diepgevroren in huis en kunnen ze zo de diepvries in. Of de koelkast voor direct gebruik de volgende dag.

Wat is het bezorggebied van Schoolsoepie?

Voor de thuisabonnementen leveren wij in heel Nederland.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Wij leveren iedere 1e vrijdag van de maand. Je ontvangt een dag van tevoren een mail met daarin het tijdvak waarin de soepies geleverd worden. Het is van belang dat je het pakket zelf in ontvangst kan nemen en direct kan invriezen. 

Hoe groot zijn de portieverpakkingen?

De portieverpakking hebben een afmeting van 12 cm x 12 cm en 1 cm hoog. Iedere verpakking bevat 150 ml ingevroren soep en een gegarandeerde hoeveelheid biologische groente van 75 gram.

Hoe kan ik de portieverpakkingen het beste gebruiken?

Ontdooid

De soepies verwarm je sneller als ze al ontdooid zijn. Dit kun je op 2 manieren doen; de avond van tevoren in de koelkast leggen of voor gebruik even in een bakje met heet water. Vervolgens kun je de ontdooide soep verwarmen in een steelpannetje.

Bevroren

Kookpan: verwijder de folie en doe het diepgevroren soepie in een kookpan. Laat ca. 4 min opkoken. Vervolgens zonder deksel op middelhoog vuur ca. 6 min. verder opwarmen en regelmatig roeren.

Magnetron (600W): verwijder de folie en doe het diepgevroren soepie in een magnetronbestendig bakje met deksel. Laat ca. 4 min. opwarmen, vervolgens goed doorroeren en nogmaals ca. 4 min. met deksel verder opwarmen. De soep dient voor consumptie minimaal 5 min. verhit te zijn bij 60 graden.

Kan ik de Schoolsoepie beker ook los bestellen?

Ja, de Schoolsoepie beker kan ook los besteld worden door een email te sturen aan info@schoolsoepie.nl. De losse beker (dat wil zeggen niet i.c.m. een abonnement) kost €12,95. De reguliere verzendkosten van PostNL à €6,50 komen hier nog bovenop.

Schoolsoepie op school

Wat kan ik doen als mijn school (nog) niet op het bestelformulier staat?

Neem in dat geval contact met ons op zodat we samen kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe laat worden de soepen op school geleverd?

De scholen waar wij momenteel mee samenwerken hebben een rooster waarbij in alle gevallen vanaf 11.45u (en later) geluncht wordt door de kinderen. Schoolsoepie garandeert daarom een levering aan school tot uiterlijk 11.30u.

Hoe weet ik zeker dat mijn kind zijn/haar soep krijgt?

Wij leveren op alle scholen op maandagen en donderdagen en garanderen dan ook dat uw kind op deze dagen de soep ontvangt in een beker in de klas.

Iedere school ontvangt per klas een gevuld kratje gevuld met soepiebekers. Hierin zit tevens een lijst met de namen van de kinderen met een Schoolsoepie abonnement.

Wat wordt er gedaan met de ‘vieze’ bekers na de lunch?

De lege bekers worden dezelfde dag nog opgehaald en professioneel gereinigd.

Wat is het bezorggebied van Schoolsoepie op school?

Voor de schoollevering zijn wij afhankelijk van de bereidheid van een school om de deuren te openen. Tot op heden hebben we de mogelijkheid om tot een straal van circa 50 km rondom Tilburg te leveren. Mocht je jouw school willen toevoegen aan onze partners neem dan contact met ons op.

Houden jullie rekening met vakanties?

In de abonnementsprijs is al rekening gehouden met 12 weken vakantie op een jaar. We leveren dus in totaal 40 weken Schoolsoepie in een schooljaar. Voor de maanden juli en augustus wordt er niet geïncasseerd.

Korting voor houders met een Bredapas

Houders van een Bredapas krijgen 50% korting op een schoolabonnement. Heb je een Bredapas en stelt de school van jouw kinderen haar deuren open voor Schoolsoepie? Stuur dan een e-mail met een foto van jouw Bredapas naar info@schoolsoepie.nl en wij verwerken het dan in ons systeem.

Korting bij meer kids

Wil je meer dan 1 kind aanmelden voor Schoolsoepie dan hanteren we een korting: 19 euro per maand bij 2 kids en 18 euro per maand bij 3 kids.

De soepies

Wie ontwikkelt de recepturen voor Schoolsoepie?

Schoolsoepie heeft Laura Emmelkamp van Keetsmakelijk (www.keetsmakelijk.nl) gevraagd een 8-tal recepturen te ontwikkelen. Als winnares van het beste kinderkookboek ter wereld 2017 weet zij als geen ander wat kinderen lekker vinden. Volledigheidshalve hebben we deze recepturen nog eens laten testen door een kritisch panel van smaakproevers in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en zij hebben alle soepen volmondig goedgekeurd.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Schoolsoepie werkt samen met een soepproducent en zij halen de biologische ingrediënten bij een leverancier van biologische groenten. Zij streven ernaar de producten van zo dichtbij mogelijk te halen. In sommige gevallen ontkomen ze er niet aan om ook producten uit het buitenland te halen. De voorkeur gaat altijd uit naar Nederlandse producten, maar er wordt ook gekeken naar versheid en de manier waarop er geteeld wordt. Voor het milieu kan het soms beter zijn te kiezen voor mediterrane producten in plaats van Nederlandse producten uit een kas.

Zijn de soepen biologisch?

Alle groenten in de soepies zijn biologisch verbouwd. En dat geldt ook voor eventuele fruitsoorten die in enkele soepen verwerkt zijn. De kruiden en specerijen zijn niet gegarandeerd biologisch.

Zijn de soepies vegetarisch?

Alle soepies zijn volledig plantaardig en daarmee geschikt voor vegetarische kinderen.

Zijn de soepies glutenvrij?

Alle soepies zijn 100% glutenvrij.

Mijn kind is allergisch, kan hij de soepies drinken?

Op de pagina van de soepies vind je een link naar de ingrediënten die we gebruiken in de soepies.

Schoolsoepie claimt de laagste in zout te zijn, wat betekent dat?

Bij de ontwikkeling van onze soepies proberen wij zo min mogelijk zout toe te voegen. Uiteraard is enige toevoeging van zout wel noodzakelijk om de smaak voor kinderen interessant te houden. Het zoutgehalte van de soepies ligt dermate lager dan bijvoorbeeld de vers bereide soepen die je in de supermarkt aantreft (en vanzelfsprekend ook vele malen lager dan de houdbare soepen die in de supermarkt worden aangeboden). Uiteraard kun je altijd naar eigen behoefte wat extra zout toevoegen als de kinderen dat gewend zijn.

Zijn de bekers BPA vrij?

De soepiebekers zijn volledig BPA vrij.

Hoe lang zijn de soepies houdbaar?

De soepies worden na het koken gelijk diep ingevroren. Hierdoor blijven alle voedingswaarden behouden. Bij een temperatuur van -18 graden zijn de soepen 2 jaar houdbaar.

Jouw kids meer groente? Makkie!

0